Συχνές Ερωτήσεις

Η ProDen PlaqueOff® Σκόνη είναι ένα φυσικό προϊόν ιδανικό για σκύλους και γάτες. Υπάρχει σε μορφή κόκκων (σκόνης) και προστίθεται εύκολα στο φαγητό. Είναι πλούσιο σε φυσικό ιώδιο και περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Δεν περιέχει χρωστικές, πρόσθετα και τεχνητά συντηρητικά. Δεν περιέχει γλουτένη και ζάχαρη.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους περιορισμού της πλάκας, το ProDen PlaqueOff® δρα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

Αποτρέπει το σχηματισμό της πλάκας στα δόντια και μαλακώνει τις εναποθέσεις πέτρας. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης εμφανίζονται μετά από 3-8 εβδομάδες καθημερινής χρήσης.

Η ProDen PlaqueOff® Σκόνη περιέχει ένα ειδικά επιλεγμένο φύκι, το Ascophyllum nodosum, που συλλέγεται από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους σκύλους και τις γάτες. Συνιστάται η έναρξη της θεραπείας μόλις το κατοικίδιο ζώο έχει όλα τα μόνιμα δόντια. Η δοσολογία εξαρτάται από το βάρος του ζώου.

Το προϊόν πρέπει να χορηγείται στο κατοικίδιο καθημερινά και σύμφωνα με τη συνιστώμενη δοσολογία. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Τα θετικά αποτελέσματα παρατηρούνται όσο χρονικό διάστημα το προϊόν λαμβάνεται από το ζώο, αλλά σταματούν όταν σταματάτε να το χορηγείτε. Το προϊόν είναι ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς.

Το προϊόν πρέπει να χορηγείται στο κατοικίδιο καθημερινά και μπορεί να προστεθεί σε ξηρή ή υγρή τροφή.
Το σχολαστικό και τακτικό βούρτσισμα αφαιρεί τα βακτήρια της πλάκας προτού συσσωρευτούν και προκαλέσουν φλεγμονές και βλάβες στα ούλα και τα δόντια. Χωρίς καμία δράση η συσσώρευση της πλάκας μπορεί να μετατραπεί σε πέτρα. Μόλις σχηματιστεί η πέτρα, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση της πέτρας πραγματοποιείται από τον κτηνίατρο με τη χρήση υπερήχου και αναισθησίας. Δυστυχώς, η πλάκα σχηματίζεται συνεχώς στα δόντια και έτσι απαιτείται καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών για αποτελεσματικό έλεγχο.

Η ProDen PlaqueOff® Σκόνη είναι μια καινοτόμος θεραπεία για τη στοματική υγιεινή του σκύλου και της γάτας και είναι διαθέσιμη σε κτηνιατρεία, pet shops, κομμωτήρια μικρών ζώων, κτηνιατρικά φαρμακεία. Εάν χρησιμοποιείται καθημερινά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και στην εξάλειψη της δυσάρεστης αναπνοής.

Η ProDen PlaqueOff® Σκόνη δεν υποκαθιστά το βούρτσισμα των δοντιών. Είναι ένα συμπληρωματικό βοήθημα. Ο συνδυασμός της χορήγησης του PlaqueOff και του βουρτσίσματος βοηθάει στην απομάκρυνση της πλάκας και της πέτρας.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητας σε ιώδιο, το προϊόν αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για ζώα που υποβάλλονται σε θεραπεία υπερθυρεοειδισμού. Εάν δεν είστε σίγουροι, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για συμβουλές πριν ξεκινήσετε τη χρήση του ProDen PlaqueOff®.

Οι άνθρωποι συχνά μας λένε ότι το κατοικίδιο ζώο τους δεν έχει πλάκα στα δόντια. Ενώ το κατοικίδιο σας μπορεί να μην έχει ορατή πλάκα ή πέτρα, θα έχει σίγουρα βακτήρια πλάκας στο στόμα του. Τα βακτήρια της πλάκας εμφανίζονται στο στόμα όλων των ζώων (και των ανθρώπων) και αρχίζουν να σχηματίζουν μια κολλώδη επικάλυψη στα δόντια ακόμη και μετά το βούρτσισμα. Μερικοί άνθρωποι / κατοικίδια ζώα έχουν περισσότερη πλάκα από άλλους και έτσι είναι πιο εμφανές σε μερικούς ανθρώπους / κατοικίδια από άλλους. Ακόμη και αν το κατοικίδιο ζώο σας δεν έχει ορατή πλάκα ή πέτρα (η οποία σχηματίζεται από τα βακτήρια της πλάκας), το ProDen PlaqueOff® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τη δημιουργία τους μελλοντικά . Εξάλλου η πέτρα χρειάζεται χρόνο για να συσσωρευτεί και συνήθως δεν εμφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη!

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας αν το ζώο σας κάνει θεραπεία για υπερθυρεοειδισμό.
Δεν υπάρχει τίποτα στη σύνθεση του PlaqueOff®, (το οποίο περιέχει μόνο σκόνη από φύκια) που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σήμερα χρησιμοποιείται σε γάτες και σκύλους που έχουν καρδιακές, ηπατικές, νεφρικές, εντερικές και άλλες διαταραχές. Ωστόσο, εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Μια δόση του προϊόντος (1 δοσομετρητής), η οποία είναι η συνιστώμενη δοσολογία για ένα σκύλο 10kg περιέχει 0.17kcal. Φώσφορος 0,05-0,15%, Νάτριο 3-4% και πρωτεΐνη 5-8%.

Γάτες και Σκύλοι < 10 kg 1 δοσομετρητής* /ημέρα
​​​Σκύλοι 10 – 25 kg1-2 δοσομετρητές* /ημέρα
Σκύλοι > 25 kg2 – 3 δοσομετρητές */ημέρα

* Ο δοσομετρητής συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία

Ξεκινήστε με μικρότερη δόση για να συνηθίσει το κατοικίδιο σας τη γεύση και μετά αυξήστε στην προτεινόμενη δοσολογία. To ProDen Plaqueoff Powder πρέπει να χορηγείται 1 φορά την ημέρα και μπορεί να προστεθεί σε υγρή ή ξηρή τροφή. Ο χρόνος για να δείτε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης διαφέρει για κάθε κατοικίδιο. Αν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έχει επιτευχθεί μετά από 2 μήνες καθημερινής χρήσης μπορείτε να αυξήσετε την δοσολογία. Μόλις δείτε τα πρώτα αποτελέσματα ξαναγυρίστε στην προτεινομένη δοσολογία.

Έχουν τα ίδια οφέλη στη στοματική υγιεινή του κατοικίδιου σας όπως και η ProDen PlaqueOff® Σκόνη, σε διαφορετική μορφή, κροκέτας-λιχουδιάς. Ο σκύλος σας θα τα λατρέψει! Οι νόστιμες αυτές λιχουδιές δεν περιέχουν γλουτένη και σιτηρά. Δεν περιέχουν πρόσθετα, ζάχαρη και τεχνητά συντηρητικά.

Καθημερινή Δοσολογία

ProDen PlaqueOff® Dental Croq’ – Bites 60gr

Γάτες και Σκύλοι < 10 kg 4 – 8 Dental Croq-Bites/ημέρα

ProDen PlaqueOff® Dental Croq’ – Bites 150gr

Σκύλοι 10 – 25 kg 2 – 4 Dental Croq-Bites/ημέρα
Σκύλοι > 25 kg 4 – 5 Dental Croq-Bites/ημέρα
Δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες με αντικείμενο την επίδραση του ProDen PlaqueOff® σε έγκυα ή θηλάζοντα ζώα. Επομένως, δεν συνιστούμε να χορηγείτε το προϊόν σε έγκυα ή θηλάζοντα κατοικίδια ζώα.

Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μια πάθηση που συνήθως εμφανίζεται στις υπερήλικες γάτες (συνήθως γάτες ηλικίας άνω των 8 ετών). Οι σκύλοι σπάνια επηρεάζονται από αυτή την πάθηση. Δημιουργείται από αυξημένη παραγωγή θυρεοειδούς ορμόνης από τους θυρεοειδείς αδένες, Η θυρεοειδής ορμόνη συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο του ρυθμού μεταβολισμού του οργανισμού, έτσι τα ζώα με υπερθυρεοειδισμό τείνουν να καίνε πολύ γρήγορα ενέργεια και συνήθως υποφέρουν από απώλεια βάρους παρά την αυξημένη όρεξη και την αυξημένη πρόσληψη τροφής.

Το ιώδιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και υπάρχει φυσικά στα φύκια, συμπεριλαμβανομένου του τύπου που χρησιμοποιείται στο ProDen PlaqueOff®. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα υψηλά επίπεδα ιωδίου προκαλούν υπερθυρεοειδισμό, καθώς ο οργανισμός διαθέτει μηχανισμούς ανάδρασης για την αντιμετώπιση διαφορετικών επιπέδων. Μόνο πολύ χαμηλά ή απίστευτα υψηλά επίπεδα θα δημιουργούσαν πρόβλημα, και το PlaqueOff® δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. 1 δοσομετρητής με ProDen PlaqueOff® περιέχει μόνο 131,1 μικρογραμμάρια ιωδίου.

Εάν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει υπερθυρεοειδισμό σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε το ProDen PlaqueOff®. Αν έχετε αμφιβολίες συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί παράπονα που να αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη γευστικότητα του προϊόντος. Οι γάτες που ως γνωστόν είναι πιο επιλεκτικές στο φαγητό αποδέχονται το προϊόν και το τρώνε ευχάριστα.

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, δοκιμάστε να κρύψετε το PlaqueOff® σε μια λιχουδιά ή μοιράστε την ποσότητα σε 2 γεύματα την ημέρα έως ότου το κατοικίδιο ζώο σας συνηθίσει τη γεύση.

Η επίμονη κακοσμία του στόματος μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.